Neden Isı Yalıtımı Yaptırmalıyım?
İnsanların konforlu bir yaşam sürebilmeleri;
20-22°C sıcaklık ve yüzde 50 bağıl nem değerine sahip olan ortamlarda mümkün olabilir. Kış aylarında dış ortam sıcaklıkları 20°C'nin oldukça altında seyreder. Yaz aylarında ise hava sıcaklıkları 20°C'nin oldukça üstündedir. Isıl enerji; yüksek sıcaklıklı ortamdan düşük sıcaklıklı ortama transfer olur. Bu nedenle yapılarda; kışın enerji kayıpları, yazın ise istenmeyen enerji kazançları meydana gelir.
Yapılarda ve tesisatlarda ısı kayıp ve kazançlarının sınırlandırılması için yapılan işleme "ısı yalıtımı" denir.
Isı Yalıtımı Enerji Tüketimini Azaltır
Isı Yalıtımı Çevrenin Korunmasına Katkı Sağlar
Isı Yalıtımı Isıl Konfor Sağlar
Isı Yalıtımı Sağlıklı Yaşam Sunar
Isı Yalıtımı İlk Yatırım ve İşletme Maliyetlerini Azaltır
Neden Su Yalıtımı Yaptırmalıyım?
Yapıların sudan ve zararlı etkilerinden korunması için suyun yapıların dışında tutulması ve havuzlar, içme suyu depoları, göletler vb. yapılarda ise suyun yapı içerisinde tutulması için yapılan işlemlere "su yalıtımı" denir.
Su Yalıtımı Yapıyı Korur
Su Yalıtımı Konfor Sağlar
Su Yalıtımı Ekonomiye Katkıda Bulunur
Neden Ses Yalıtımı Yaptırmalıyım?
Yaşadığımız konut, okul, işyeri vb. binalar ile çevreyi istenmeyen seslerden yalıtarak gürültünün zararlı etkilerinden korunmak; kayıt stüdyoları, sinema, konser salonu vb. mekanları istenmeyen seslerden yalıtarak gerekli kullanım koşullarını oluşturmak; jeneratör, hidrofor, kalorifer vb. gürültülü mahalleri yalıtarak çevreye yaydıkları gürültüyü azaltmak amacı ile yapılan uygulamalara "ses yalıtımı" denir.
Ses Yalıtımı Sağlıklı ve Konforlu Ortamlar Sağlar
Ses Yalıtımı İnsanı Verimli Kılar
Neden Yangın Yalıtımı Yaptırmalıyım?
Evlerdeki her tür mobilya, perde, duvar kağıdı gibi eşyaların tümü yanıcıdır. Yangınlar için gereken oksijen ise havada bulunur. Sönmemiş bir sigara, elektrik kontağı, güneş ışınları, soba ve ocak gibi ısı kaynakları, bazı kimyasal tepkimeler ve sürtünmeye bağlı olarak ortaya çıkan ısılar ile yanıcı maddelerin herhangi bir şekilde tutuşma sıcaklığına gelmesi yangının başlamasına neden olur.
Yanıcı maddelerin ve oksijenin hayatın vazgeçilmez birer parçası olduğu düşünülürse ve yanıcı maddeleri tutuşturabilecek enerjiyi sağlayabilecek teknolojik aletlerin çevremizi sardığı göz önüne alınırsa, aslında yaşanılan mekanlarda yangın çıkma olasılığı sanıldığı kadar düşük değildir. Yangınların zararlı etkilerinin sınırlandırılmasına yönelik, can ve mal güvenliğini sağlayıcı yapısal önlemlere "yangın yalıtımı" denir.
Yangın Yalıtımı Can Güvenliği Sağlar
Yangın Yalıtımı Mal Kayıplarını Azaltır
Power Point sunumunu indirmek için tıklayınız!...